Lakatos kiválasztásakor elkövetett hibák

Jellemző hibák

Lakatos hibák

Hadd hívjuk fel a figyelmét néhány tipikus hibára, amelyeket a lakatos szakmában szoktak elkövetni, és ami miatt gyakran vakarózik a megrendelő és a kivitelező:

  • Amikor mások munkájának kijavítására kérnek fel minket, gyakran tapasztaljuk, hogy a megrendelő és a kivitelező gyakran elbeszél egymás mellett, így a nem megfelelő kommunikáció nem megfelelő végeredményt fog hozni. Inkább találkozzunk többször és beszéljünk a megrendelendő termékről, készítsünk rajzot, hisz nem én (a kivitelező), hanem Ön (a megrendelő) fogja élvezni, remélhetőleg még sok-sok évig.
  • Nem elég precíz, mindenre kiterjedő a felmérés. Ebből adódóan lehet hogy szép terméket fog kapni, csak rossz méretben. Egy korlát vagy kapu nem biztos, hogy ellátja funkcióját, ha csak 20-30 milliméterrel is mérték el. Ez a hiba különösen akkor bosszantó, ha a vasanyag horganyzott.
  • Nem megfelelő felületkezelés. A megrendelő mindig csak a legfelső festékréteget fogja látni, de nem mindegy hogy mi van alatta. Nem célszerű alapozás nélkül festeni vastermékeket (mégha a festék címkéje mást is hirdet), lakkbenzines alapozóra ne használjunk nitrós fedőfestéket, fordítva viszont működik a dolog. Horganyzott felületekre speciális festékeket kell használni.
  • Rögzítéstechnika. Betonba történő rögzítésnél a legjobban bevált az alapcsavar használata, azonban mint sok minden más, ez az iparág is nagy reformokon ment keresztül. Ipari ragasztók használatával a vékonyabb és kevésbé jó minőségű betonba is lehet rögzíteni, így nem kell tartanunk a beton szétrepedésétől, illetve letörésétől.
  • A végén több lett a számla, mint az előre kialkudott összeg. Az építőipar csodája, hogy a munka elvégzésére a vállalási összeg magasabb lett, mint előtte volt. Ez abból eredhet, hogy a kivitelező elkövette valamelyik (vagy egy másik) hibát az előbb felsoroltakból, gyakran nem teljes körű a munka felmérése, ezért lépnek fel utólagos költségek.
  • Végül a legnagyobb hiba amit elkövethet a lakatosiparban: nem minket kér fel a munka elvégzésére! 🙂 Ezt természetesen csak viccnek szántuk, de ha minket választ, biztosan nem fog csalódni a végeredményben!

Ha máris úgy gondolja, hogy szeretne velünk kapcsolatba lépni, akkor a legegyszerűbb, ha tárcsázza a 06 30 768 3454 telefonszámot, és személyesen beszéljük meg az elképzeléseit!

Ha nem minket választ, akkor is sok sikert kívánunk ötletei megvalósításához !

Lakatos Budapest